Ingrediente
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 250 g zahar
- cca 240 ml ulei
- cca180 ml lapte
- arome
- Umplutura:
- 1 kg mere
- 1 lingura zahar
- 2-3 linguri de nuca macinata (se poate si fara)
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua (faina si laptele) se alterneaza.
Compozitia rezultata (aluatul), trebuie sa curga, dar sa fie mai groasa decit compozitia de clatite.
O tava (eu folosesc pentru cantitatea asta, rotunda, diametru de 36 cm) se unge cu unt, se presara cu faina. Jumatate din aluat,se toarna in tava, apoi se da la cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 12 minute (se coace de cca jumate). Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mere, se presara nucile, deasupra se toarna a doua jumatate de aluat.
Se da la cuptor (foc mediu), cam 40 minute.
Se taie cind e rece complet.
Umplutura de mere: merele, curatate, se taie (felii subtiri sau se rad), se calesc cu 1 lingura de zahar, pina scade zeama lasata. Cind e rece, se pune scortisoara.
Compozitia rezultata (aluatul), trebuie sa curga, dar sa fie mai groasa decit compozitia de clatite.
O tava (eu folosesc pentru cantitatea asta, rotunda, diametru de 36 cm) se unge cu unt, se presara cu faina. Jumatate din aluat,se toarna in tava, apoi se da la cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 12 minute (se coace de cca jumate). Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mere, se presara nucile, deasupra se toarna a doua jumatate de aluat.
Se da la cuptor (foc mediu), cam 40 minute.
Se taie cind e rece complet.
Umplutura de mere: merele, curatate, se taie (felii subtiri sau se rad), se calesc cu 1 lingura de zahar, pina scade zeama lasata. Cind e rece, se pune scortisoara.
No comments:
Post a Comment